Mitt namn är Martin och jag är en naturtok

Image

Mitt i naturen

Martin Falo Johansson här. Jag begriper att naturen botar stress och att kroppen mår riktigt fint av att gå och röra sig där.
Det är ingen religiöst. Bara fakta. Fakta som man lätt härleder själv om man tänker lite.

Våra kroppar är anpassade för att gå omkring i naturen och samla oss lite mat. Inte för att sitta och glo framför datorn eller springa på hårt, plant underlag.
Hjärnorna är bara en klump reptilhjärna plus något kilo bös. Äta, göka och överleva plus socialt hyfs 🙂

Såklart ska vi inte backa och sätta oss på en gren i en skog och pilla näsan lite lojt. Men vi ska nog vara medvetna om att huvud och kropp ligger lite efter utvecklingen.

Image

Störmoment 1988

Är det konstigt att vi blir stressade. Alla dessa intryck från skärmar och aviseringspling. Jag tänker även på våra skolungdomar som har sina mobiltelefoner med på lektionerna. Inte lätt att koncentrera sig då. Jag hade inte klarat det på min tid om jag hade haft Nintendot med mig bredvid matteboken. 

Ur Äventyret i Hebergsbergen, 1987

Jo. Jag har alltid gillat skogen. Det har blivit många promenader själv och med familjen genom åren. 

Stress, den negativa sorten är inte bra. Absolut inte för en flane med autoimmuna sjukdomar. Det var svårt att låta bli stressen för en egenföretagare med filosofin "det löser jag!" och som alltid har fullt med idéer och projekt i huvudet.
När jag lade ner stressen försvann migrän och psoriasis på stört. De bägge andra prylarna håller sig säkerligen lugnare de också. 

Efter att jag blev lite raddig blev det än tydligare att jag till slut måste samla ihop lite hjälp till självhjälp att ha vid behov.

Här finns en blogg, videoblogg, 360-foton och ljud. Fokus för denna sidan är just naturen och dess läkande kraft när det är lite tungt: NaturAkuten

För allt annat finns FALO