Klåda

Det var länge sedan jag skrev något här. Inte blir det något längre inlägg nu heller. Ungefär 3 år sedan diagnos PSC. Proverna gick upp lite men har sedan ramlat ner på ungefär samma ställe som efter starttoppen. MR- och Långtuppirektumundersökningarna visar på oförändrat

I sommar har det dock börjat klia som fasen. Inte var natt men då och då. Först trodde jag det var skabb trots att jag inte såg några märken. Klabba över hela familjen med Tenutex och byta sängkläder några gånger. Sedan fick jag för mig att det var vägglöss. Onej! Det ska ju vara såå svårt att bli av med. Jag sanerade sängen och ställde den i dödshettan på släpet med kapell för att bränna de små jäklarna till döds. Jag köpte koppar att ställa sängbenen i för att kunna fånga lössen när de kryper upp och äter på en under natten. Panik!

Man är ju dum i huvudet. Eller i alla fall asgrym på att förtränga och inte ta in det uppenbara: med leversjukdom kommer klåda. Det står ungefär precis överallt i informationsfoldrar, Dr Google och i PSC-grupperna.
Nauvel. 3 symptomfria år tackar man för 🙂